Dragi prieteni,

Vrem să venim cu câteva precizări la recenta știre despre vizita electorală a domnului Igor Corman la Lipnic. Este vorba de reportajul în care domnia sa făcea anumite comentarii cu privire la Fântâna Cadânei, în știre menționându-se și că renovarea obiectivului s-a făcut de către autorități.

În primul rând, am observat că de pe pagina de internet a postului Prime TV a fost eliminat reportajul cu informația eronată, iar textul scris a fost modificat în mod corespunzător. Înțelegem de la cei de la Prime TV că a fost vorba de o eroare de documentare jurnalistică și le mulțumim pentru promptitudinea cu care au răspuns solicitării de rectificare.

Totodată, îl invităm respectuos pe domnul Corman, la fel ca și pe toți ceilalți politicieni, să se abțină pe viitor de a mai folosi Fântâna Cadânei în campania electorală sau în orice alte activități de natură politică.

Nu este vorba doar de noi, cei din grupul de inițiativă, ci și de toți cei care au contribuit financiar și în orice altă formă la realizarea proiectului. Renovarea Fântânii Cadânei le-a fost prezentată drept un proiect total apolitic, ceea ce a și fost. Astfel, vrem ca și de acum încolo Fântâna Cadânei să fie ținută departe de politică.

Noi ne dorim o țară normală. În care monumentele se reconstruiesc și destinațiile turistice sunt puse în valoare. În care oamenii se solidarizează și se implică în proiecte sociale. În care banii pe care îi contribuim se cheltuiesc conform destinației. Și credem că proiectul de renovare a Fântânii Cadânei a adus ceva din această normalitate.

Dar mai credem și că o țară normală înseamnă ca presa să-și rectifice știrile atunci când greșește și ca autoritățile să nu-și atribuie merite pe care nu le au. La fel, credem că o țară normală este una în care un politician, la vederea unui păienjeniş pe fântână, nu cheamă camerele de luat vederi pentru a vorbi despre asta, ci pur şi simplu ia cârpa şi şterge păienjenişul. Cu discreţie.

Și mai avem o propunere pentru politicienii noștri: Moldova mai are destinații turistice care se află în paragină, chiar acolo, în preajma Fântânii Cadânei. Mori de vânt și apă, conace boierești și biserici de lemn, parte din patrimoniul nostru cultural, sunt lăsate de izbeliște. Încă nu e târziu să vă implicați și să le salvați. Așa cum puteți și atât cât puteți. Iar după ce veți fi făcut acest lucru, nu vă va reproșa nimeni că vă faceți campanie electorală invocând obiectivul turistic de care v-ați legat numele într-un mod atât de nobil. Fiți siguri că răsplata va veni și ea. În formă electorală sau într-o altă formă. Până la urmă, vom avea cu toții de câștigat.

Iar la Fântâna Cadânei oricine este binevenit, căci este a noastră a tuturor. Doar să lăsați politica în altă parte.

Vă mulțumim!

Advertisements